от с.Искра до Белоградчик и обратно :)


     На 16,17,18 юли 2019г. ние,живеещите в Центровете за настаняване от семеен тип с.Искра,предприехме екскурзия до Белоградчишките скали,едно от най-интересните места като скален феномен на Балканския полуостров.

   Пътуването беше интересно и занимателно.

През първия ден от нашето пътуване посетихме две интересни пещери в Северна България – пещерата „Проходна“ ,позната още като „Божиите очи“ и пещерата „Съева дупка“ .

   Две вечери нощувахме сред уникална тишина и спокойствие в малкия туристически комплекс „Орлова скала“ край село Лопян в Етрополския балкан.

Всички сме доволни от грижите ,които бяха положени за нас.

   На 17 юли потеглехме към Белоградчик и скалните структури и Калето,останало от турско иго и свързано с възстанието от 1850 година на Иван Кулин – най-голямото за Северозападна България против турската власт.

Впечатлението,което добихме от райските красоти ,на които се насладихме,беше допълнено с посещението на Килифаревския манастир при обратния път към село Искра.

   Нека си пожелаем и занапред още такива великолепни екскурзии,които предразполагат към рекалс и най-вече имащи познавателно значение.

  С особена благодарност пожелаваме много здраве и щастие на колектива и ръководството на ЦНСТ – с.Искра ,които организираха срещите ни с красотите на България.

 

 

 

 

                                                                                                               Красимир Росенов Русев

                                                                                                                потребител на ЦНСТ „Ахинора“ ,с.Искра