ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ В ШАХМАТЕН КОНКУРС


Потребителят на социални услуги в Център за настаняване от семеен тип „Ахинора”, с. Искра – Красимир  Росенов Русев , през месец Декември 2022 г. беше класиран на трето място в организирания от вестник „Трета възраст” конкурс за решаване на шахматни задачи. Конкурсът беше организиран по повод отбелязването на 60-та годишнина от провеждането на XV шахматна олимпиада във Варна и к. к. „Златни пясъци”.

Красимир през свободното си време обича да чете световна литература. Той е сред най-редовните посетители на читалищната библиотека в с. Искра. Добър познавач е на българската и световната история. Шахматът е сред основните му хобита. Според него, шахматните занимания съхраняват и развиват интелекта и редовното му практикуване съхранява дееспособността на мозъка.

Г-н Росенов споделя и често цитира мисълта на Стефан Цвайг – „Шахматът е игра на всички времена и народи”.

Роденият в Поморие Красимир от дете участва в шахматни турнири и състезания. Бил е окръжен пионерски шампион. Като юноша - през 70-те години на миналия век,  се е състезавал за отбора на гр. Бургас в републикански състезания. Играл е със световния юношески шампион Кирил Георгиев. Шампион е на Велико Търново за мъже през 1982 г.

Екипът на ЦНСТ пожелава на Красимир Росенов  нови победи и успехи в областта на шахмата.